Trei medici din Focșani, cercetați penal după moartea unei tinere

Tânăra a murit la 4 luni după ce a născut prin cezariană.

Trei medici din Focșani sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă în cazul unei tinere de 17 ani, care a murit la 4 luni după ce a născut, prin cezariană, un băiețel. Incidentul a avut loc în vară, medicii asupra cărora planează această suspiciune se duc în continuare la spital. Unul dintre ei a declarat că se consideră nevinovat, potrivit digi24.ro.

Familia minorei susține că timp de două luni fata s-a tot plâns de dureri, dar la control, medicii i-au zis că totul e bine

Bebelușul este sănătos, fiind acum în grija tatălui. În luna aprilie, Cătălina năștea, prin cezariană, la Spitalul Sf. Pantelimon din Focşani, un băiat perfect sănătos. Câteva zile mai târziu, tânăra a fost externată și a plecat acasă împreună cu nou-născutul.  Ea acuza însă dureri și starea ei, spun membrii familiei, se înrăutățea de la o zi la alta.

În luna iulie, Cătălina murea în același spital, după 3 intervenții chirurgicale făcute în decurs de osăptămână. Cazul ei a ajuns în instanță, cei trei medici fiind puși acum sub acuzare.

„Sunt total nevinovat, dar o să stabilească organele de anchetă. Nu vreau să intru în amănunte. Eu am dat declarații deja, deci nu am absolut nimic de ascuns”, a declarat Cristian Onia, medic cercetal penal:
Ionuţ Drâmbă, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, a declarat că în cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă, pentru ca ulterior să fie extinsă și pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Conducerea Spitalului Județean din Focșani nu a dorit să comenteze situația.

În același dosar, polițiștii din Vrancea sub coordonarea unui procuror au efectuat șapte percheziții domiciliare, la locuințele mai multor persoane, dar și la sediul Spitalului de Urgență.

Pentru ucidere din culpă sunt cercetați și 7 medici de la Spitalul Județean din Galați, în cazul unui bărbat decedat anul trecut în noiembrie. Aceștia au fost puși sub control judiciar și au fost suspendați din funcție pentru 60 de zile.

Consilier județean dinTeleorman, reținut pentru agresiune sexuală în școală