FOTO EVZ
FOTO EVZ

Firea știe cine a poluat masiv Capitala, în noaptea de duminică spre luni. Primarul general a declarat, joi, că ministrul Mediului, Costel Alexe, ar avea această informaţie de miercuri.

Firea îl arată cu degetul pe ministrul Alexe

„Ministrul Mediului ştie de ieri (n.r. – miercuri) cine a poluat masiv Capitala în noaptea de duminică spre luni. Am aflat şi eu acum. Pentru că este autoritatea naţională în materie de protecţia mediului, îl las pe domnul ministru să spună public adevărul şi să ne anunţe care sunt măsurile de prevenţie pe care le va impune de-acum înainte, cu prerogativele legale pe care le are, astfel încât accidente atât de grave, care afectează calitatea aerului, să nu se mai repete, iar sănătatea şi viaţa bucureştenilor să fie protejate”, a scris Firea pe Facebook.

Potrivit acesteia, sursa poluării nu a reprezentat-o traficul şi nici fenomenul meteo de calm atmosferic.

Primarul Capitalei așteaptă răspunsuri de la ministrul PNL

„Sper ca domnul ministru să spună adevărul şi să nu-şi ia răgaz de câteva zile pentru a ambala protectiv răspunsul pe care-l aşteaptă toţi bucureştenii. Mă întreb de ce nu ne-a spus ieri nimic? Sau azi? Oare ce aşteaptă?”, a adăugat Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis ca situaţia poluării din Bucureşti din noaptea de 1 spre 2 martie să fie analizată în cadrul unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Citește și Ariel, coadă de purcel, cel mai userist dintre useriști, pentru Consiliul General al Capitalei

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a convocat, luni dimineaţă, conducerile Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului pentru a discuta măsurile ce se impun după ce în noaptea de 1 spre 2 martie au fost înregistrate depăşiri ale valorilor de PM2.5 cu până la peste 900%, precum şi a celor de PM10 cu aproape 800%.

#NEWS