Temperaturi record în mai multe țări din Europa, la începutul anului

În Polonia, s-au înregistrat duminică 18,9°C, în timp ce la Bilbao, în Spania, au fost 25,1C – cu peste 10°C peste medie.

Temperaturile pentru luna ianuarie au atins un maxim istoric în mai multe state din Europa, recordurile naţionale fiind depăşite în opt ţări, iar recordurile regionale în alte trei. La Varşovia, în Polonia, s-au înregistrat duminică 18,9°C, în timp ce la Bilbao, în Spania, au fost 25,1C – cu peste 10°C peste medie, potrivit g4media.ro.

Temperaturile atât de mari au făcut ca cireşii să dea în floare, mult mai devreme, în oraşul polonez Szczecin. În Polonia sunt prognozate pentru zilele următoare ploi însemnate şi rafale puternice de vânt.

 Vremea deosebit de caldă din Europa a venit în timp ce America de Nord se confruntă cu furtuni severe, la câteva zile după ce un val de frig ucigător a făcut peste 60 de morţi. Ninsori abundente şi ploaie îngheţată au fost prognozate pentru unele regiuni din nordul Midwest, în timp ce furtuni puternice şi tornade sunt aşteptate în Texas, Oklahoma, Arkansas şi Louisiana.

 În Germania, Franţa şi Ucraina au fost doborâte recordurile la anumite staţii meteo, temperatura înregistrată la Varşovia la 1 ianuarie fiind cu 4 grade Celsius mai mare decât recordul precedent pentru luna respectivă, recordul înregistrat în Belarus fiind de 16,4 grade Celsius, cu aproximativ 4,5 grade peste recordul anterior.

 În Spania, de Anul Nou, temperaturile din Bilbao au fost echivalente cu media lunii iulie, unele zone din Catalonia, inclusiv Barcelona, fiind supuse unor restricţii privind utilizarea apei. În Elveţia, temperaturile au atins 20 de grade, vremea caldă afectand staţiunile de schi din Alpi, unde nu este zăpadă. ”Uite, zăpada este foarte umedă, ca primăvara”, spune Hacher Bernet, directorul staţiunii de ski Spluegen-Tampo (Grisons. . „Zăpada trebuie să se lege și asta nu se întâmplă atunci când este multă apă”, a mai adăugat acesta.

Sistemul informatic al unui spital din Botoşani, atacat de hackeri