Mic Dejun
Mic Dejun. Sursa foto: RomaniaTV

Micul dejun bogat în proteine reduce pofta de dulciuri, dar şi pofta de mâncare în timpul zilei. Acesta poate fi o soluţie bună pentru persoanele care vor să slăbească rapid. Potrivit unui studiu, un mic dejun bogat în proteine scade poftă de mâncare cu 60 la sută, dar şi apetitul pentru dulciuri. Puţini ştiu că anumite alimente consumate dimineaţa  pot ajuta să scăpăm rapid de kilogramele în plus. Este vorba despre alimentele bogate în proteine, cum ar fi ouă, peşte sau produse lactate. Potrivit unui studiu, cu cât mănânci mai multe calorii dimineața, cu atât mănânci mai puțin pe timpul zilei, scăzând rapid kilogramele în plus De asemenea, un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de dulce.

Cum se poate reduce considerabil pofta de mâncare

În urma consumului de alimente proteice dimineaţa, pofta de mâncare s-a redus cu 60%, iar sațietatea a crescut cu 30%. De asemenea, grelina, un hormon produs de stomac care este responsabil cu creşterea apetitului, a fost redusă cu 20%. Nivelul grelinei crește înainte de masă, atunci când îți este foame, și revine la normal după ce mănânci.

Micul dejun folosit în studiul privind impactul asupra kilogramelor în plus a conţinut carne de vită, ouă, produse lactate și alimente vegetale, în timp ce un mic dejun normal presupunea consumul de cereale obișnuite. Micul dejun bogat în proteine conținea 35 g proteine și era compus din  40% proteine, 40% carbohidrați și 20% grăsimi.

Un mic dejun bogat în proteine are un impact major asupra a ceea ce urmează să mănânci pe timpul zilei. Aceste date sugerează că această strategie poate preveni mâncatul în exces și îmbunătățește calitatea dietei prin înlocuirea gustărilor nesănătoase cu alimente de calitate.

Momente de cumpănă pentru Gabriela Cristea