Un bărbat suspectat că a ademenit o pisică, pe care a împins-o cu piciorul în mare, riscă să își petreacă următorii 10 ani după gratii. Autoritățile din Grecia l-au arestat pe bărbat, acesta riscând să fie amendat și cu suma de maximum 50 de mii euro pentru fapta pe care a comis-o.

 Filmarea în care pisicul este aruncat în apă a stârnit un val de indignare pe rețelele sociale. Ministrul Takis Theodorikakos a reacționat, precizând că a fost șocat de modul în care bărbatul a aruncat animalul în apă.

„Violența împotriva animalelor este inacceptabilă. Îi felicit sincer pe cei care au adus problema în atenția publicului”, a declarat oficialul elen.

Dintr-o glumă, în pușcărie. Ce urmează să se întâmple cu bărbatul acuzat de violență împotriva animalelor

Potrivit filmulețului postat, mai multe persoane ce luau masa împreună, pe o terasă la malul mării, două pisici s-au apropiat de aceștia.

În momentul apariției felinelor, un bărbat a atârnat un pește mic în fața uneia dintre pisici. Când aceasta s-a apropiat de piciorul bărbatului, acesta a lovit-o și aruncat-o în mare.

Pe fundalul filmării se aud voci ce se distrează copios de eveniment. Cea de-a doua pisică a reușit să fugă. Imediat după ce filmarea a ajuns pe rețelele sociale, bărbatul a fost găsit de autorități și trimis în arest.

De asemenea, mai multe persoane au reușit să scoată pisica din mare și au dus-o la veterinar pentru examenire. Din fericire, felina nu a avut de suferit după incidentul în care a fost implicată.

Făptașul riscă acum o amendă de maximum 50 de mii euro și o pedeapsă de 10 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de abuz împotriva animalelor.

Bărbatul aflat în acum în arest riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă de maximum 50.000 de euro, dacă este găsit vinovat de abuz împotriva animalelor.

Citește articolul: Turcii consideră că pisicile merg în cer și îi spun lui Allah despre cei care au fost buni cu ele