Sursa foto: Facebook/ Premiile Gopo

Actrița Viorica Vodă a atras toate privirile, pe scena Premiilor Gopo 2022, datorită discursului pe care l-a avut. Aceasta a vorbit despre cum directori de teatru și regizori au hărțuit-o sexual, motiv pentru care a avut nevoie de psihoterapie ani de zile.

Artista a precizat că sexismul din industria cinematografică nu reprezintă o noutate, precizând că nu vrea să inițieze campania #metoo, cum a fost la Hollywood. Viorica Vodă a precizat că noua generație trebuie să aibă curajul și să vorbească despre nedreptățile pe care le trăiesc, nu să rămână în tăcere, cum majoritatea au făcut-o.

 „Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare”, a adăugat actrița, informează Libertatea.ro.

Povestea tristă a Vioricăi Vodă, trecută cu vederea ani la rând de „greii” cinematografiei românești

Discursul actriței Vodă a fost reluat de Katia Pascariu, aceasta primind premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal.

„Cred că au fost spuse niște lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu. Și cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă. Aș vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aș vrea să-i mulțumesc că le-a zis, îmi pare rău că a durat 20 de ani să spună. Îmi pare foarte rău pentru reacțiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei și a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi”, a spus Karia Pascariu.

Mai mult, Maria Popiștașu, nominalizată la Premiile Gopo 2022, a vorbit despre sexismul din industria teatrului și cinematografiei românești. Aceasta a mărturisit că nicio colegă actriță, în special cele tinere, nu au scăpat de hărțuirea sexuală venită din partea unor profesori, colegi mai în vârstă sau colaboratori.

Citește și articolul: Cel mai popular film al sezonului, votat de public, premiat la ceremonia premiilor Oscar 22