Cel mai popular film al sezonului, votat de public, premiat la ceremonia premiilor Oscar 22

Publicul va alege cel mai popular film al sezonului

Academia Americană de Film a anunţat luni crearea unui premiu al publicului care va desemna luna viitoare „cel mai popular film” al sezonului. Premiul va fi acordat în urma votului organizat pe Twitter. Academia speră astfel să atragă un nou public fidel, deoarece audienţele ceremoniei televizate au scăzut drastic în ultimii ani.

Anunţul a fost făcut după dezvăluirea nominalizărilor de săptămâna trecută care au exclus producţiile hollywoodiene care au avut un buget mare cum ar fi „Spider-Man: No Way Home” sau „James Bond”. Aceste filme au salvat box office-ul într-un an care a fost marcat de restricţii sanitare.

Specialiştii se tem că absenţa acestor filme va îndepărta spectatorii de ceremonia premiilor Oscar, a cărei a 94-a ediţie se va desfășura pe data 27 martie, la Los Angeles. Din acest motiv a fost înfiinţată noua categorie, fanii fiind invitaţi să voteze pe Twitter filmul preferat din 2021 cu ajutorul hashtagului OscarsFanFavorite sau direct pe site-ul Academiei.

Audienţele ceremoniei au scăzut în ultimii ani. Doar 10 milioane de persoane s-au uitat anul trecut la o ediţie unde au fost premiate în special filme independente, cum ar fi „Nomadland” de Chloé Zhao. Audiența, în scădere cu 56% comparativ cu ediţia precedentă, reprezintă un minim istoric.

Meryl Johnson, vice-preşedinte al Academiei americane de film desemnat cu marketingul digital, a declarat că înființarea unui premiu al publicului va permite cinefililor „să participe la spectacol în timp real, de a crea o comunitate şi de a face parte din experienţă”.

Fanii pot vota de 20 de ori pe zi. Votul se va încheia pe 3 martie. Trei fani aleşi prin tragere la sorţi vor fi invitaţi anul viitor să ofere premiul Oscar.

La Gala premiilor Oscar din acest an, organizatorii au decis ca invitații nu trebuie să prezinte dovada vaccinării pentru a participa la cel mai așteptat eveniment din industria cinematografică, relatează hollywoodreporter.com.

Cu toate acestea, Academia Americană de Film va cere celor prezenți un test PCR negativ sau un test rapid antigen negativ în ziua când va avea loc evenimentul, încurajând, totodată, vaccinarea în rândul persoanelor care nu au făcut-o până acum.

Anul acesta, lumea filmului a început să își revină după o perioadă de doi ani în care, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, încasările au fost sub orice critică, iar zeci de producții au fost amânate.

Citește și: Ce reguli trebuie să respecte invitații la Gala Premiilor Oscar 2022