Novak Djokovic preferă să nu mai participe la marile turnee de tenis decât să se vaccineze anticovid

Novak Djokovic: „Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”

Tenismenul sârb Novak Djokovic a declarat că preferă să nu câștige turnee importante de tenis decât să fie obligat să se vaccineze împotriva Covid-19. Celebrul jucător de tenis a afirmat că el susține dreptul individului de a alege.

Novak Djokovic a fost întrebat dacă va sacrifica participarea la turnee cum ar fi Wimbledon și Openul Francez din cauza faptului că nu s-a vaccinat.

„Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a spus el.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”, a spus acesta. Novak Djokovic a confirmat că a făcut vaccinuri în copilărie. „Dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în corp”, a precizat tenismenul.

„ Pot juca încă mulți ani”

Novac Djokovic speră ca cerințele privind obligativitatea vaccinării, existente la anumite turnee de tenis, se vor schimba.

El a mai precizat că: „ Pot juca încă mulți ani”.

El a confirmat că este dispus să renunțe la șansa de a deveni din punct de vedere statistic cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor. Rafael Nadal, rivalul tenismenul sârb, a câștigat 21 de titluri de Grand Slam, fiind cel mai titrat jucător de tenis din toate timpurile.

Tenismenul a explicat și motivul deciziei sale: „Pentru că principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva”.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic, care nu este vaccinat anticovid, a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne. Viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

El a recunoscut a comis o “eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv , el neputând să participe la celebrul turneu de tenis Australian Open.

Citește și: Novak Djokovic a pierdut apelul privind anularea vizei