Vaccin împotriva cancerului, dezvoltat de oameni de știință din Japonia

Cercetătorii speră să îmbunătățească nanovaccinul împotriva cancerului,


Un grup de oameni de știință condus de către Universitatea Metropolitană Osaka din Japonia a reușit să dezvolte un vaccin contra cancerului. Cercetătorii au creat o modalitate de activare în mod eficient, a imunității anticancer din organismul uman.Imunoterapiile pentru cancer, cum ar fi terapia de inhibare a punctului de control imun, au atras atenția în ultimii ani ca noi metode de tratare a cancerului, potrivit ziare.com.

Pentru a crește eficacitatea acestor nanovaccinuri lipozomale, este necesar ca imunitatea celulară să fie indusă mai eficient.

Grupul de cercetare de la Universitatea Osaka din Japonia s-a concentrat pe lipidele cationice, care activează celulele imune. Descoperirile medicilor japonezi au fost consemnate în publicația Journal of Controlled Release din 31 octombrie 2022.

Echipa de cercetare a încorporat lipidele cationice încărcate pozitiv în lipozomi, care apoi au crescut cantitatea de polizaharide care răspund la pH-uri încărcate negativ care ar putea fi integrate în suprafața lipozomului.

Deoarece celulele dendritice, un fel de celule antigen, preiau fără efort particule încărcate negativ, absorbția acestor lipozomi modificați de către celulele dendritice a crescut de aproximativ cinci ori

Astfel, a rezultat o creștere estimată de 100 de ori a producției de citokine.”În viitor, vom continua să dezvoltăm purtători de antigen care pot fi utilizați în imunoterapia cancerului și vaccinuri pentru boli infecțioase prin combinarea acestora cu antigene practice”, a spus Eiji Yuba, autorul principal al studiului de la Universitatea Metropolitană Osaka. Cercetătorii speră să îmbunătățească nanovaccinul împotriva cancerului, boală care a provocat nu mai puțin de 10 milioane de decese în anul 2020, la nivel mondial. Experții au reușit ca terapia de inhibare a punctului de control imun să aibă succes la 30% din pacienți.

Cancerul cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului.

Nu toate tumorile sunt canceroase; tumorile benigne nu se răspândesc la alte organe. Posibile semne și simptome includ, printre altele: un nodul nou apărut, sângerări anormale, tuse prelungită, pierdere în greutate fără explicație și modificări ale scaunelor. În timp ce aceste simptome pot indica existența cancerului, acestea pot apărea și din cauza altor probleme. Există peste 100 de tipuri diferite de cancer care afectează corpul uman.

Descinderi la firme din județul Galați care executau activităţi miniere fără permis sau licenţă