Sursa foto: Muzeul J. Paul Getty
Sursa foto: Muzeul J. Paul Getty

Mai mulți adepți ai teoriei conspirației susțin că o statuie greacă antică înfățișează o femeie în timp ce utilizează un laptop.

De asemenea, aceștia sunt ferm convinși că laptopul este unul modern, dotat cu porturi USB, transmite publicația Mirror.

Deși a fost sculptată în anul 100 î.Hr, statuia din Gracia Antică ar fi o reală ”dovadă a călătoriei în timp”

Statuia este una din marmură și se numește Grave Naiskos Of An Throned Woman With An Attendant. Piesa este expusă la Muzeul J. Paul Getty din Malibu, California.

Sculptura înfățișează o femeie așezată pe un fotoliu, în timp ce un sclav stă în fața ei.

Sclavul ține în mâini o cutie pliabilă și subțire. Stăpâna este văzută atingând vârful cutiei, în timp ce ochii ei privesc spre partea superioară a acesteia.

Mulți susțin că această cutie este, de fapt, ecranul unui laptop. Aceștia cred că găurile laterale seamănă cu două porturi USB

Potrivit unui videoclip postat pe un canal de YouTube al conspiraționiștilor, baza cutiei este prea mică pentru a fi o casetă de bijuterii.

Unul dintre conspiraționiști a afirmat că statuia ”înfățișează un obiect uimitor care seamănă izbitor cu un laptop modern sau cu un dispozitiv portabil”.

Experții au o altă explicație

O altă descriere a sculpturii a fost făcută de un istoric de la galeria muzeului.

Acesta a explicat că ar putea fi vorba despre un ”cufăr superficial”, în care grecii marcau numele persoanelor decedate.