alfred Laurentiu Mihai
Sursa foto- Facebook- Alfred Laurentiu Mihai

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Alfred Laurențiu a precizat că pe 5 mai se împlinesc 73 de ani de când a luat naștere Consiliul Europei.

„În data de 5 mai 1949 Consiliul Europei reunește toate statele democratice ale Uniunii Europene precum și alte state din centrul și estul Europei. Consiliul Europei este cea mai mare organizație în materie de drepturi ale omului de pe continent. Acesta cuprinde 46 de state membre, inclusiv toate statele membre ale Uniunii Europene. Toate statele membre ale Consiliului Europei au aderat la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, un tratat conceput pentru a proteja drepturile omului, democrația și statul de drept”, a scris senatorul.

Acesta a amintit faptul că CE este independent de Uniunea Europeană, și este diferit și de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene.

„Amintesc că România a deținut președinția Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei în perioada noiembrie 2005 – mai 2006”, a mai precizat Alfred Laurențiu.

Alfred Laurențiu Mihai a primit delegația Grupului Parlamentar de prietenie Lituaniano – Român din Parlamentul Lituaniei

În urmă cu două zile, senatorul PSD a abordat o serie de subiecte, acesta primind delegația Grupului Parlamentar de prietenie Lituaniano – Român din Parlamentul Lituaniei.

Acesta a vorbit despre securitatea Mării Negre și a Mării Baltice în fața agresiunii din partea Federației Ruse.

„Astăzi ( n.r. 3 mai)  am primit, în cadrul Comisiei de Politică Externă a Senatului României delegația Grupului Parlamentar de prietenie Lituaniano – Român din Parlamentul Lituaniei.

În timpul întâlnirii am avut discuții legate de Siguranța Flancului Estic, de importanța Securității din zona Mării Negre și a Mării Baltice având în vedere agresiunea militară a Federației Ruse din Ucraina! Totoadată am abordat problema Siguranței Energetice în spațiul European, fiind o problemă de importanță majoră! Această întâlnire a fost una obiectivă și de bun augur în ceea ce privește colaborarea dintre România și Lituania, ea fiind premergătoare vizitei de la București a delegației Prezidețiale a Lituaniei!”, a scris senatorul pe contul său de socializare.

De asemenea, în luna aprilie, Alfred Laurențiu a participat și la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității a Adunarii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP).

Citește și articolul: Senatorul Alfred Laurențiu Mihai vine cu detalii în legătură cu siguranța Flancului Estic