Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu Mihai
Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu Mihai

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu Mihai, a precizat, prin intermediul unei postări distribuite pe contul de Facebook că astăzi, 3 mai, a primit delegația Grupului Parlamentar de prietenie Lituaniano – Român din Parlamentul Lituaniei.

Alfred Laurențiu Mihai a ținut să puncteze că, pe durata aceste întâlniri, au fost abordate o serie de subiecte, unul dintre ele fiind securitatea Mării Negre și a Mării Baltice în fața agresiunilor venite din partea Rusiei.

Alfred Laurențiu Mihai: ”Am abordat problema Siguranței Energetice în spațiul European, fiind o problemă de importanță majoră!”

Astăzi am primit, în cadrul Comisiei de Politică Externă a Senatului României delegația Grupului Parlamentar de prietenie Lituaniano – Român din Parlamentul Lituaniei.

În timpul întâlnirii am avut discuții legate de Siguranța Flancului Estic, de importanța Securității din zona Mării Negre și a Mării Baltice având în vedere agresiunea militară a Federației Ruse din Ucraina! Totoadată am abordat problema Siguranței Energetice în spațiul European, fiind o problemă de importanță majoră! Această întâlnire a fost una obiectivă și de bun augur în ceea ce privește colaborarea dintre România și Lituania, ea fiind premergătoare vizitei de la București a delegației Prezidețiale a Lituaniei!”, a scris senatorul pe contul de socializare.

În cursul lunii aprilie, Senatorul PSD a participat la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității a Adunarii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP).

Această întâlnire a avut loc la Atena, în organizarea Parlamentului elen. Acesta a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că membrii comisiei au dezbătut proiectul de raport și de rezoluție cu tema  „Apărarea drepturilor omului, și, în special, a drepturilor persoanelor vulnerabile.