Sursa foto: Facebook/ Mircea Diaconu

Actorul Mircea Diaconu a declarat că abuzurile despre care a vorbit Viorica Vodă sunt „bârfe de culise, inclusiv fenomen teatral.”

„Se întâmplă lucruri din astea de culise și lumea merge mai departe. Nu e un subiect de pus pe masa publică, a spus acesta, potrivit stiripersurse.ro.

Diaconu, protagonistul filmului Filantropica, a fost surprins în imagini cu grimase de uimire la decernarea Premiilor Gopo, când actrița Viorica Vodă vorbea despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă.

Mai mult, Mircea Diaconu a negat că astfel de hărțuiri ar exista în sistem, precizând că vina este a persoanei care le acceptă.

Diaconu: „Nimeni nu te silește cu pistolul la tâmplă sau te leagă pentru chestiile astea”

„Hai să vă explic cum văd eu lucrurile. Vorbim de hărțuire din clipa în care la Hollywwod a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu știam că asta se numește bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărți despre primadone care făceau carieră în felul acesta”, a declarat Mircea Diaconu,  cel care a jucat în Filantropica alături de Viorica Vodă.

Reamintim că pe scena Premiilor Gopo 2022, actrița Viorica Vodă a vorbit despre cum regizori și directori de teatru au hărțuit-o sexual, motiv pentru care a apelat la psihoterapie pentru a-și reveni.

De asemenea, aceasta a mărturisit că sexismul în industria cinematografică nu reprezintă ceva nou, iar tânăra generație trebuie să aibă curajul să vorbească despre aceste abuzuri, să nu rămână în tăcere.

Tootdată, Maria Popiștașu a precizat că nicio colegă actriță, în special cele tinere, nu au scăpat de hărțuirea sexuală venită din partea unor profesori, colegi mai în vârstă sau colaboratori.

Citește și articolul: Discurs șocant la Premiile Gopo 2022. Actrița Viorica Vodă: „Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală”