Depeche Mode va concerta anul viitor pe Arena Națională din București

Depeche Mode au anunțat lansarea unui nou album, urmată de un turneu mondial.

Depeche Mode a anunțat lansarea unui nou album, care va fi urmată de un turneu mondial. Cel de-al cinsprezecelea album de studio Depeche Mode se va numi “Memento Mori’’, urmând să fie lansat în primăvara lui 2023, potrivit g4media.ro.

 Memento Mori va fi cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, fiind continuarea albumului Spirit din 2017

Albumul a ajuns pe locul 1 în 11 țări și în top 5 în alte peste 20 de țări. Dave Gahan și Martin Gore, au dezvăluit că turneul Memento Mori, prezentat de Live Nation, va începe în luna martie cu o serie de evenimente speciale în America de Nord, după care vor fi susținute, începând din luna mai, o serie de concerte în Europa. Pe harta turneului european figurează și România, un concert extraordinar urmând să aibă loc la Arena Națională din București, pe 26 iulie.

Spectacolul Depeche Mode va include și piese de pe noul album ‘’Memento Mori’’, dar și piese de pe albumele anterioare

“Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioadă . După pierderea lui Fletch, am decis să continuăm, fiind convinși că el asta și-ar fi dorit, iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificație aparte”, a dezvăluit Martin Gore.

Turneul Memento Mori  este cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode, fiind primul organizat după mai bine de cinci ani. Ultimul și cel mai lung  turneu Depeche Mode s-a numit  “Global Spirit Tour” (2017-2018) , din cele peste 130 de concerte, strângând peste 3 milioane de fani, atât în Europa, cât și în America de Nord. Printre țări s-au aflat și România, unde a avut loc un show live la Cluj-Napoca, organizat de Emagic în 2017, la Cluj Arena.