Vânzările de calorifere electrice au crescut masiv în Germania

Tot mai mulți germani se tem că nu vor avea gaze naturale la iarnă pentru încălzirea locuințelor.

Germania înregistrează o creștere a vânzărilor de calorifere electrice, deoarece mulți germani se tem că nu va exista o cantitate suficientă de gaze naturale la iarnă pentru încălzirea locuințelor, potrivit g4media.ro. Vânzările de echipamente de încălzire electrică din Germania înregistrează o creștere în 2022,  comparativ cu anii precedenți. De teama lipsei gazelor naturale la iarnă, după reducerea masivă a livrărilor de energie din Rusia, locuitorii Germaniei cumpără dispozitive electrice de încălzire.

 Germania se confruntă cu scumpirea masivă a energiei după ce Rusia a sistat livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1

De la începutul anului, în Germania s-au vândut 958.000 de calorifere și radiatoare electrice, potrivit datelor companiei de cercetare de piață Growth from Knowledge (GfK). 


Volumul vânzărilor dispozitivelor electrice de încălzire a crescut pe piața germană cu 76% în perioada ianuarie-august 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut dar volumul total a scăzut cu 5,1%, dacă se ține cont de cifrele de vânzări din cinci mari țări europene: Germania, Marea Britanie, Franța, Spania și Italia. Acest lucru înseamnă că, în timp ce în unele state europene se cumpără mai puține calorifere electrice, în Germania oamenii le cumpără în număr mare „Creșterea din perioada ianuarie-august 2022 a fost generată doar de vânzările sporite semnificativ din Germania. Toate celelalte piețe au înregistrat cifre negative în valoarea și volumul vânzărilor în ianuarie-august 2022 în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut”, precizează GfK. Un reprezentant al 

, firmă de retail pentru amenajarea locuințelor, a spus că managementul firmei a observat „o majorarea sezonieră atipică a cererii pentru echipamente alternative de încălzire, pe fondul situației globale neclare și a prețurilor majorate la gaz și energie.”

Percheziții la firme de reciclare a deșeurilor din București și Ilfov, suspectate de evaziune fiscală