Sursa foto: Pixabay

În plin val de caniculă, Franța a fost lovită de furtuni ce au făcut prăpăd în mai multe părți din țară, informează Digi24.

În partea de sud-vest, Franța a fost lovită de grindină de mărimea unei mingi de tenis, bucățile de gheață provocând pagube semnificative în agricultură. Acestea au căzut direct pe câmp sau au distrus serele cultivatorilor.

De asemenea, pagube serioase au suferit și vehiculele susprinse de grindină, multe având parbrizul sau luneta sparte.

Furtunile cu vânturi puternice şi grindină urișă au lovit sud-vestul Franţei

În urma furtunii, mii de persoane au rămas fără electricitate și alte 30 au fost strămutate în mai multe adăposturi de urgență.

De asemenea, serviciile de urgențe au răspuns la aproape 1.000 de apeluri telefonice, iar o tabără de vacanță cu peste 100 de copii și 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, doi copii suferind răni ușoare.

Totodată, podgoriile și culturile agricole din sud-vestul Franței au suferit pagube însemnate. Mai mult, vânturile au înregistrat viteze de peste 115 km/h în unele părți.

Meteorologii au anunțat că alte furtuni sunt prognozate pentru zilele următoare, în special în Massif Central.

Meteo France a emis un cod portocaliu de furtună pentru 27 de districte administrative din Franța.

Reamintim că Franța și Spania au fost lovite de un val de căldură încă de la începutul săptămânii, motiv pentru care autoritățile au luat mai multe măsuri privind desfășurarea evenimentelor în aer liber.

Citește și articolul: Franța acordă anticoncepționale, în mod gratuit, femeilor sub 25 de ani