Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Jumbo, un celebru restaurant plutitor care a fost un simbol al orașului Hong Kong s-a scufundat.

Incidentul a avut loc la doar câteva zile după ce restaurantul a fost remorcat departe de portul în care a funcționat timp de aproape 50 de ani.

Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta către o locație nedezvăluită, a declarat compania-mamă.

Restaurantul s-a închis în martie 2020, când a început pandemia de Covid-19.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeți au vizitat restaurantul Jumbo, de-a lungul anilor, inclusiv membrii formației Queen, Tom Cruise și Richard Branson

Restaurantul a apărut în mai multe filme – inclusiv într-un film Bond -, dar din cauza pandemiei, afacerea a intrat într-un puternic declin.

Nava urma să rămână într-o locație nedeclarată în așteptarea unui nou operator. Dar s-a scufundat în apropiere de Insulele Paracel după ce „a întâlnit condiții nefavorabile” și a început să ia apă, a precizat Aberdeen Restaurant Enterprises, scrie Mediafax.

Deși pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confrunta cu probleme financiare de ani de zile

Adâncimea apei la fața locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă desfășurarea lucrărilor de salvare”, a adăugat compania.

Operatorul Melco International Development a declarat, luna trecută, că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 și că înregistra pierderi mari.