Sursa foto: Pixabay

Tinerii din România pot călători gratuit prin Europa cu trenul, prin programul Discover EU al Comisiei Europene (CE), runda de primăvară 2024, potrivit g4media.ro.

Peste 1.400 de tineri pot primi permisele dacă se înscrie până la finalul lunii. Comisia Europeană (CE) oferă în cadrul acestei runde 35.500 de permise de călătorie în total.

Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia) Perioada de înscriere este 16 aprilie (ora 13:00, ora României) – 30 aprilie (ora 13:00, ora României), iar tinerii selectați în urma acestui apel vor putea călători în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025 .

Pentru a se înscrie, candidații eligibili trebuie să completeze un chestionar cu variante multiple de răspuns care testează cunoștințele generale despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor.

Comisia va clasifica solicitanții pe baza răspunsurilor acestora. Comisia va oferi permise de călătorie solicitanților care urmează clasamentul acestora, până la limita biletelor disponibile. „Titularii de bilete își pot planifica propriile rute sau se pot inspira din cele existente. De exemplu, ei pot descoperi o rută lansată anul trecut, care se axează pe orașe și locuri care fac ca Uniunea Europeană să devină „frumoasă, durabilă și favorabilă incluziunii”, în conformitate cu principiile noului Bauhaus european. Participanții vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40,000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentație, sport și alte servicii în țările eligibile. În plus, agențiile naționale Erasmus + organizează reuniuni de informare înainte de plecare, iar agențiile naționale din toate țările Erasmus + pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învățare cu o durată de la o zi la trei zile.

Plase monofilament şi două bărci, confiscate în prohibiție pe Dunăre de comisarii Gărzii de Mediu