Plase monofilament şi două bărci, confiscate în prohibiție pe Dunăre de comisarii Gărzii de Mediu 

A fost întocmit dosar penal pentru deţinerea ilegală a trei exemplare de sturion

Dunare
Dunare sursa foto pixabay

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat, în ultimele zece zile, tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călăraşi, până la Dunărea maritimă şi Insula Mică a Brăilei, potrivit g4media.ro.

În urma controalelor au fost confiscate ustensile, 5 km de setcă monofilament şi două ambarcaţiuni.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru deţinerea ilegală a trei exemplare de sturion. ”Astăzi, 22 aprilie, de Ziua Mondială a Pământului, Garda Naţională de Mediu, anunţă finalizarea unei serii de acţiuni în domeniul biodiversităţii, care au vizat combaterea braconajului piscicol, în condiţiile în care ne aflăm în plină perioadă de prohibiţie la pescuit. Astfel, timp de 10 zile, comisarii GNM au desfăşurat mai multe controale pe tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călăraşi, până la Dunărea maritimă şi Insulă Mică a Brăilei”, a transmis Garda Naţională de Mediu.

Instituţia a precizat că acţiunile au fost conduse de Comisarii Generali Adjuncţi Florin Bănică şi Marius Nită şi au beneficiat de suportul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

”Echipele de comisari au ridicat în vederea confiscării, peste 5 km de setcă monofilament şi 70 de vintire (ustensile folosite în braconajul piscicol). În plus, au confiscat şi 2 ambarcaţiuni, cu tot cu motoare, folosite, de asemenea, în capturarea ilegală a peştelui”, a mai transmis Garda de Mediu. De asemenea, a fost întocmit şi un dosar penal pentru 2 persoane care deţineau 3 exemplare de sturion din specia păstrugă. Exemplarele au fost imediat eliberate în mediul lor natural.

“Prin acţiunile pe care le-am finalizat în ultima perioadă, se încheie o nouă etapă a luptei pe care Garda Naţională de Mediu a instituit-o împotriva braconajului piscicol, mai ales în perioada de prohibiţie. Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în încercarea de a descuraja practicile ilegale care afectează speciile protejate de lege”, a declarat Marius Nită, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu. Un program bazat pe inteligență artificială poate prognoza demisiile angajaților