Fără prea mari obiecții, compania Google este nevoită să achite suma de 3.8 milioane de dolari. Google a acceptat să plătească suma după ce au apărut acuzații de discriminare împotriva femeilor şi a asiaticilor, a anunţat luni Departamentul pentru muncă din SUA, relatează dpa, Reuters şi AFP, informează Agerpres.

Banii vor ajunge la 2565 de femei angajate de Google pe posturi de inginer, precum şi pentru alte aproape 3000 de persoane, candidate feminine sau candidaţi cu origini asiatice care nu au fost selectaţi pentru a ocupa astfel de posturi.

Google recunoaște că a încălcat legea

În ceea ce privește explicațiile datorate, compania a declarat că discriminările au fost depistate în urma unui control de rutină. De asemenea, în scopul remedierii situației, Google a acceptat să achite suma respectivă, dar a menționat și faptul că legea a fost încălcată.

O purtătoare de cuvânt din cadrul Google a declarat că fiecare persoană trebuie plătită în funcţie de munca pe care o prestează. Astfel, este irelevant cine este persoana, compania făcând investiţii masive pentru ca procedurile de angajare şi remunerare să fie corecte.

Mai mult, purtătoarea de cuvânt a adăugat că Google analizează în fiecare an cifrele privind salariile pentru a depista anomalii şi este deschisă să reglementeze orice presupusă problemă de discriminare.

Potrivit ministerului american al muncii, o evaluare a scos la iveală disparităţi între salarii din centrele companiei din Sillicon Valley şi din statul Washington, în nord-vestul SUA.

Discriminările salariale rămân o problemă sistemic”, a declarat într-un comunicat Jenny Yang, responsabilă a Departamentului pentru muncă.

Rasismul Google a vizat femeile și asiaticii

Ministerul a descoperit totodată ”diferenţe în ce priveşte ratele de angajare” pe posturi de inginer informatician în defavoarea femeilor şi asiaticilor.

În cadrul reglementării pe care a acceptat-o, compania va reexamina regulile, procedurile şi practicile de angajare şi remunerare, a menţionat departamentul.

Citește și: Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Foto