Difuzarea de imagini intime fără consimţământul persoanei, pedepsită cu închisoarea

Legea care prevede acest lucru a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, potrivit g4media.ro.

Actul normativ care prevede aceste lucruri a fost promulgat de Klaus Iohannis si are ca obiect de reglementare completarea art. 226 din Legea nr. 286/20019, în vederea incriminării divulgării, difuzării, prezentării sau transmiterii, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale.

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”,  se arată legea promulgată de către şeful statului.

 Actul normativ mai stabileşte şi sensul „imagine intimă”.

Astfel, „prin imagine intimă se înţelege orice reproducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care îşi expune total sau parţial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul femeilor, şi sânii, ori care este implicată într-un raport sexual sau act sexual”, conform sursei citate. Bărbat din Cluj urmărit pentru trafic de minori, împușcat în picior de polițiști