Merkel, dispusă să reia legăturile de prietenie cu SUA

Cei doi lideri par să fie pe aceeași lungime de undă și să-și dorească o continuare a colaborării

Cancelarul german Angela Merkel a purtat, în cursul zilei de ieri, o discuție telefonică cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, anunță Mediafax.

„Cancelarul Angela Merkel a discutat astăzi prin telefon cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Cancelarul l-a felicitat pe Joe Biden pentru începerea mandatului. Angela Merkel a exprimat disponibilitatea Germaniei de abordare împreună cu partenerii europeni şi transatlantici a problemelor internaţionale”, a anunţat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, într-un comunicat transmis pe site-ul instituţiei.

Angela Merkel şi preşedintele american Joe Biden, pur și simplu de acord, în mod natural

În decursul discuției, Merkel și Biden au punctat necesitatea luării de măsuri pentru combaterea pandemiei, Europa beneficiind pentru prima oară în patru ani, de colaborare cu administrația prezidențială americană. În paralel, s-a vorbit despre schimbările climatice și despre chestiuni care țin de ordin comercial. Nici relațiile „șchiopătânde” cu Afganistan şi cu Iran nu au fost evitate.

Cancelarul a salutat decizia preşedintelui Biden privind revenirea Statelor Unite în Acordul climatic Paris. Cancelarul l-a invitat pe preşedintele Biden să efectueze o vizită în Germania imediat ce situaţia epidemică va permite acest lucru”, a mai spus Steffen Seibert.

Citește și: Biden întoarce din drum „relaxările” lui Trump