Biden întoarce din drum „relaxările” lui Trump

Restricțiile de călătorie nu vor fi ridicate prea curând

Noul președinte american Joe Biden a declarat că are de gând să întoarcă din drum „relaxările” fostului președinte, se anunță într-un comunicat transmis de administrația prezidențială a Statelor Unite ale Americii, citat de Agerpres.

Mai exact, Biden intenționează să reînoiască restricțiile de călătorie aplicate tuturor celor care nu dețin cetățenie americană, cu emfază pe cei care au călătorit recent în Uniunea Europeană, Brazilia sau Marea Britanie, în contextul apariției noii tulpini de Covid-19, mult mai contagioasă decât varianta inițială a virusului.

Administrația Biden pune piciorul în pragul pandemiei

„Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile impuse călătoriilor internaţionale”, a scris pe Twitter Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Mai mult decât atât, Psaki a adăugat faptul că pentru administrația prezidențială americană actuală, condusă de Joe Biden și Kamala Harris, o prioritate reprezintă combaterea pandemiei, astfel că măsurile dure, în acest context, reprezintă singura soluție pentru o viitoare diminuare a numărului de cazuri de Covid-19 din SUA. Măsurile curente sunt aprobate de specialiștii din medicină, colaboratori direcți ai administrației Biden.

Reamintim că fostul președinte Donald Trump a emis o decizie potrivit căreia restricțiile de călătorie ar fi trebuit să fie eliminate începând din data de 26 ianuarie.

Citește și: Trump „va face ceva, dar nu acum”