Larry Gâdea, românul care face senzație în Silicon Valley

Envoy colaborează cu peste 2.000 de companii din întreaga lume

Cu toate că s-a născut în România, Larry Gâdea s-a remarcat din punct de vedere profesional peste ocean, la numai 33 ani fiind CEO al unui start-up marca Silicon Valley, notează Libertatea, potrivit unui interviu acordat de român publicației Reuters.

Compania lui Larry Gâdea are circa 3.500 de utilizatori activi

Envoy, condusă de Larry Gâdea, colaborează cu peste 2.000 de companii din întreaga lume, start-up-ul beneficiind de un salt uriaș, într-un timp destul de scurt. „Sunt născut în România (din care a plecat cu familia la vârsta de 3 ani – n.red.), am trăit în Germania în copilărie. Tatăl meu era culegător ilegal de fructe de pădure, mama mea făcea curat în case. Totul este despre ideea de a munci din greu, indiferent de circumstanțe. Trebuie să muncești mult ca să-ți găsești calea să ieși din astfel de situații”, a declarat românul, pentru Reuters.

Din Germania în Canada și din din Canada în San Francisco

Părinții lui Larry Gâdea au plecat din România în Germania, ulterior obținând viza de Canada și stabilindu-se, în 1993, în Ontario. La vârsta de 17 ani, acesta pleca în San Francisco, obținând un post de inginer software (intern) la Google. Cu o experiență valorificată inclusiv la Twitter, românul a decis, ulterior, să-și croiască propriul drum în viață, punând bazele companiei Envoy, cea care, în acest moment, valorează milioane de dolari. „Am învățat că totul este despre a crea lucruri pe care oamenii le vor, să-i menții fericiți, despre a face tot ceea ce trebuie pentru a menține audiența implicată”, menționează Larry Gâdea.

Citește și: Elon Musk dă 100 de milioane de dolari oricui invetează tehnologia perfectă de captare a emisiilor de dioxid de carbon