Elon Musk dă 100 de milioane de dolari oricui invetează tehnologia perfectă de captare a emisiilor de dioxid de carbon

Tehnologia implementată de câștigător ar trebui să reușească să țină sub control emisiile de dioxid de carbon, prin urmare să încetinească încălzirea globală

Elon Musk a lansat o nouă provocare tuturor celor pasionați de știință, punând la bătaie un premiu de 100 de milioane de dolari, pentru cea mai bună tehnologie de captare a emisiilor de dioxid de carbon, scrie Reuters. Încălzirea globală reprezintă o problemă reală a omenirii, îndelung ingnorată de autoritățile competente din întreaga lume, în ciuda avertismentelor repetate venite din partea oamenilor de știință.

Elon Musk speră să rezolve problemele omenirii

Emisiile de dioxid de carbon reprezintă principala cauză a încălzirii globale, astfel că „magnatul” Elon Musk a pus la bătaie un premiu de 100 de milioane de dolari, pe care îl va acorda celui ce va veni la interval cu proiectul „perfect”. Mai exact, tehnologia implementată de câștigător ar trebui, prin metoda sa, să reușească să țină sub control emisiile de dioxid de carbon, prin urmare să încetinească rapiditatea cu care se desfășoară încălzirea globală.

„Donez 100 de milioane de dolari premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Elon Musk, pe Twitter. Imediat după acest tweet, acesta a spus că va da detalii suplimentare în cursul săptămânii care va urma.

Președintele Joe Biden, pe aceeași lungime de undă cu fondatorul Tesla

Cu toate că nu par „să se fi vorbit”, un alt susținător acerb al opririi efectelor încălzirii globale este chiar noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Acesta a luat deja primele măsuri în acest sens, numind-o pe Jennifer Wilcox în funcția de secretar adjunct principal în cadrul Departamentului de Energie al Statelor Unite ale Americii. Wilcox deține o vastă experință în tehnologiile de îndepărtare a dioxidului de carbon din atmosferă.

Citește și: Unde dai și unde crapă: o companie anonimă, îmbogățită de Elon Musk, din greșeală