Proteste violente în Franța după uciderea unui tânăr de oamenii legii

45.000 de polițiști au fost mobilizați iar minorii n-au voie pe stradă

Guvernul francez a  decis impunerea de restricții de circulație în întreaga țară și dat ordin Jandarmeriei să scoată mașinile blindate pe străzi în încercarea de stopa valul de revolte care a cuprins Franța. În acest context, ministrul de interne a anunțat mobilizarea a 45.000 de polițiști pe străzi, cu scopul de a contracara revoltele

Snapchat și TikTok, rețele sociale acuzate că au contribuit la creșterea violențelor, vor trebui să elimine conținutul sensibil.

Macron a mai spus că uciderea băiatului de 17 ani a fost instrumentalizată și a condamnat în cei mai duri termeni „exploatarea inadmisibilă a morții adolescentului”.Un total de 45.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în Franţa în noaptea de vineri spre sâmbătă în încercarea de a stopa violenţele care zguduie ţara după moartea lui Nahel, tânărul de 17 ani cu cazier care circula fără permis de conducere, ucis marţi de un poliţist în timpul unui control în trafic, potrivit g4media.ro.

Vor fi mobilizate mai multe „unităţi specializate”, precum RAID, Brigada de Cercetare şi Intervenţie (BRI) sau Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei Naţionale (GIGN), a adăugat Gerald Darmanin, vorbind de „mijloace excepţionale”, după ce multe oraşe din regiunea pariziană şi din provincii sunt afectate de un val de violente, adesea comise de adolescenţi. 

Premierul Elisabeth Borne a anunţat desfăşurarea de vehicule blindate ale jandarmeriei şi anularea „evenimentelor de amploare” în toată ţara. De asemenea, autobuzele şi tramvaiele şi-au încetat circulaţia în toată ţara de la ora 21.00. Liniile de transport dintre Elveţia şi Franţa au fost întrerupte vineri de la ora 19:30 (17:30 GMT), a anunţat reţeaua de transporturi publice din Geneva (TPG).”Din cauza evenimentelor care au loc în Franţa de câteva nopţi, autorităţile franceze au dispus oprirea totală a transportului în comun în teritoriu de la ora 21.00″, a scris TPG într-un comunicat de presă.”Pentru a asigura (respectarea) acestei solicitări, liniile transfrontaliere vor fi oprite treptat la frontiera franco-elveţiană de la ora 19.30″. 

Geneva se învecinează cu Franţa pe trei părţi şi o serie de linii de autobuz şi tramvai sunt folosite de sute de mii de lucrători transfrontalieri care locuiesc în Franţa şi muncesc în al doilea oraş ca mărime din Elveţia.

Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier în Prahova