Ministrul Marcel Boloș: Scăderea prețurilor alimentelor trebuie să apară de la procesator până la vânzătorul final

Impactul măsurii care urmează să fie aprobată de Guvern va fi analizat după 3 luni de la intrarea acesteia în vigoare

Marcel Bolos
Marcel Bolos

Ieftinirea alimentelor trebuie să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final, spune ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Impactul măsurii care urmează să fie aprobată de Guvern va fi analizat după 3 luni de la intrarea acesteia în vigoare, potrivit digi24.ro.

Populaţia aşteaptă din partea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare măsuri care să ducă la ieftinirea alimentelor, în condiţiile în care a avut loc o creştere a preşurilor la produsele alimentare – şi în general a preţurilor – în perioada de criză, a spus Marcel Boloș într-o conferință de presă.

  „El are ca obiectiv final ieftinirea preţurilor la produselor alimentare prin plafonarea marjelor de adaosul comercial la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final de asemenea cu 20%,”, a spus ministrul.

„Este proiectul mult aşteptat de către toţi românii şi care urmează să fie implementa pe o perioadă de trei luni de zile şi sunt aşteptate ieftiniri considerabile a prețului la aceste produse alimentare”, a explicat Boloş. „Aici trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor, şi să  poată să fie implementat aşa cum a fost susţinut de ministerul Agriculturii și lista care deja o avem anexată la proiectul de ordonanță cuprinde produse alimentare de bază pe care le folosesc toți românii”, a adăugat el. După trei luni de la intrarea în vigoare a măsurii se va analiza impactul acesteia şi se vor lua deciziile următoare.

Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier în Prahova