Român arestat în Elveția pentru jaf armat

Bărbatul a amenințat o femeie și a sustras bani de la un oficiu poștal

Arest
Arest sursa foto pixabay

Un român a fost arestat de autoritățile din Elveția după ce a amenințat o femeie cu o armă și a jefuit un birou poștal. Bărbatul a reușit să scape luând cu el suma de bani furată, dar a fost identificat și prins ulterior de către oamenii legii în decursul câtorva zile, potrivit ziare.com.

Într-un comunicat de presă, forțele de ordine au declarat că informațiile furnizate de martori au jucat un rol crucial în identificarea și prinderea infractorului. 

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, și-a recunoscut faptele și o mare parte din suma furată a fost recuperată. Autoritățile nu au precizat suma exactă pe care el a reușit să o sustragă de la poștă. Potrivit poliției, arma utilizată pentru a intimida angajata la ghișeu și a o forța să deschidă casa de marcat s-a dovedit a fi o replică Airsoft. Acestea sunt arme de agrement care trag cu bile de plastic. Jaful a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 10.

Hoțul a fugit pe jos și a primit ajutor din partea unor trecători după ce a pierdut o parte din sumele furate. Ulterior, a luat un taxi care l-a dus și l-a lăsat în fața centrului comercial Place Bel-Air, tot în Yverdon-les-Bains. „Suntem uşuraţi că nimeni nu a fost rănit fizic. Bineînțeles că au fost șocați în urma jafului. În astfel de cazuri, este disponibil un serviciu social intern. Fiecare persoană reacționează diferit la agresiune. Cei care doresc pot beneficia de sprijin psihologic”, a declarat poliția. 12 cetățeni străini, găsiți ascunși printre cauciucuri, într-un TIR la Vama Nădlac