Unde dai și unde crapă: o companie anonimă, îmbogățită de Elon Musk, din greșeală

„Este de înțeles că oamenii vor să investească în creșterea record a lui Signal, dar nu suntem noi”, se zice într-o postare de pe Twitter a reprezentaților aplicației Signal

Elon Musk, CEO al Tesla a comis-o, fără voia lui, pe Twitter, când și-a îndemnat fanii să folosească serviciile unei companii pe numele de „Signal”. Întrucât Muk a creat o mică religie de jur-împrejurul lui, oamenii nu au stat prea mult pe gânduri și au făcut întocmai cum le-a dictat dumnezeul științei, astfel că, dintr-o eroare generată de o asemănare de nume, aceștia au ajuns să crească acțiunile unei companii obscure cu numele de Signal Advance, ajungând ca o singură acțiune să valoreze 7,19 dolari, comparativ cu 60 de cenți, cât valora cu câteva zile în urmă.

Signal Advance, compania care a tras lozul câștigător din pricina confuziei de nume se ocupă cu oferirea de servicii lucrătorilor medicali, în timp ce „Signal” este numele unei aplicații de tipul Facebook Messeger sau WhatsApp, recomandată de Elon Musk drept alternativă celor două.

În timp ce Signal Advance are un capital pe piață de 660 milioane dolari, față de 55 milioane dolari cum avea în urma cu două zile, aplicația de mesagerie Signal, susținută de Signal Technology Foundation, „funcționează în totalitate prin donații”, potrivit unui articol apărut în The New Yorker, din luna octombrie.

„Este de înțeles că oamenii vor să investească în creșterea record a lui Signal, dar nu suntem noi”, se zice într-o postare de pe Twitter a reprezentaților aplicației Signal.

Citește și: Pleșoianu nu vrea să fie cyborg-ul lui Elon Musk

#News