Tudorel și Oprișan, nici prieteni, dar nici dușmani

Tudorel Toader încearcă să-și spele imaginea, însă o face prea târziu pentru ca demersurile sale în acest sens să mai conteze

Dacă la sfârșitul anului trecut, Tudorel Toader dădea de înțeles că nu-și dorește să fie asociat cu fostul deputat „Mitralieră”, iată că anul acesta își lungește lista neagră, adăugându-l la categoria „persona non grata” și pe fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, baronul PSD Marian Oprișan.

Cu un sms care vine târziu, doi ani mai târziu, Tudorel Toader se chinuie să-și spele imaginea, aruncând cu saci de vină în direcția oricui, numai a lui nu.

Mesajul lui Tudorel Toader

„aprilie 2019!

mesaj telefonic primit de la Marian Oprișan:

„Domnule ministru, vă rog să nu vă supărați, vreau să știți de la mine. Astăzi avem CEX și voi cere revocarea dvs din funcție. Nu ați promovat OUG pentru grațiere și amnistie, nu ați promovat OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Așa nu mai putem continua”.

A procedat întocmai !”, scrie Tudorel Toader, pe Facebook.

Carevasăzică, Marian Oprișan (ori mama lui) i-ar fi pus cuțitul la gât lui Tudorel Toader, cel care la vremea respectivă ar fi refuzat să promoveze ordonanța de urgență dorită cu atâta ardoare de social democrații cu probleme legale, ori perspectiva unor viitoare probleme legale.

Și-acum să explicăm titlul.

Cu toate că Tudorel Toader pare să fi deschis o cruciadă tuturor celor care, la un moment dat, au reprezentat „forța” în PSD, fostul ministru al Justiției face asta mult prea târziu. Momentul oportun, cel care, în mod cert i-ar fi salvat reputația, a trecut, așa cum a trecut și șansa lui Toader de a mai fi „văzut cu ochi buni” de opinia publică. În plus, având în vedere că cei doi fac, în continuare, parte din același partid, va veni o zi în care, măcar de ochii lumii, vor fi obligați să îngroape securea războiului, întru o nouă colaborare.

Citește și: Tudorel Toader nu vrea să fie asociat cu „Mitralieră”