Chirica, nevoit să facă alianță tot cu PSD

În consiliul local Iași nu există, în acest moment, o majoritate, iar edilul își dorește să schimbe acest lucru cu orice preț și, mai ales, cu ajutorul oricui este dispus sa i-l dea

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, pare să se întoarcă, încet-încet, la originile sale social democrate, cele care l-au consacrat și, totodată, cele care au dat bătăi de cap atât liberalilor care au fost nevoiți să-l primească cu brațele deschise, cât și celor din USR PLUS Iași, care nu s-au oprit nicio secundă din a-l critica pe fostul și actualul edil, în contextul fostei adeziuni la PSD. Astfel, potrivit unor declarații ale lui Chirica, citate de G4Media, primarul nu exclude acum o alianţă cu PSD în Consiliul Local, cu scopul strict de alegere a celor doi viceprimari.

Chirica vrea majoritate în consiliu

Întrucât cei de la USR PLUS ar fi dat de înțeles că nu au de gând să susțină demersurile inițiate de Chirica, edilul se vede nevoit să se uite și în stânga sa, către PSD, în lipsa unei majorități în consiliu.

„Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

În apărarea sa, Cosette Chichirău, liderul USR PLUS Iași, a spus, însă că ideea potrivit căreia alianța nu ar dori să formeze o majoritate cu cei 11 consilieri PNL nu ar fi tocmai adevărată, USR PLUS trimițând încă din luna noiembrie a anului trecut solicitări de colaborare, rămase fără răspuns.

Citește și: Chirica s-a făcut de iaurt, astăzi, de Ziua Principatelor, la Iași