Chirica s-a făcut de iaurt, astăzi, de Ziua Principatelor, la Iași

La protest de la Iași a participat inclusiv Diana Șoșoacă

Peste 1.000 de protestatari au fost prezenți astăzi la evenimentele organizate cu ocazia Unirii Principatelor, iar primarul Chirica a fost atacat cu iaurt, anunță Mediafax. Potrivit sursei citate, nemulțumiți de întârzierea construcțiilor aferente autostrăzii A8, protestatarii au scandat „Moldova vrea autostradă!”, în cadrul protestului anunțat, în prealabil, pe Facebook, numit „Împreună pentru A8”.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a fost „atacat” cu iaurt de un bărbat

Cu toate că ceremonia dedicată zilei de Mica Uniri s-a vrut a fi una restrânsă, Piața Unirii s-a umplut numaidecât cu protestatari nemulțumiți. La scurt timp și-a făcut apariția inclusiv primarul Municipiului care a luat decizia greșită de a face baie de mulțime, astfel că n-a durat mult până ce acesta a fost atacat de unul dintre cei prezenți în mulțime cu un iaurt. Individul este un pensionar care, cel puțin aparent, nu ar avea legătură cu protestul organizat. Bărbatul a fost preluat de Jandarmerie, iar primarul Mihai Chirica s-a deplasat în Hotel Traian pentru a se curăța de iaurtul care i-a murdărit fața, sacoul și panglica tricolor de primar.

Niciun scandal fără Șoșoacă

Cu toate că protestul nu a fost revendicat de PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), la eveniment a fost prezentă inclusiv senatoarea Diana Șoșoacă, mare amatoare de scandaluri și controverse, prin natura ei. Acesta este cel de-al doilea protest la care Șoșoacă participă săptămâna aceasta, în data de 21 ianuarie senatoarea participând la un prim protest, de data aceasta de natură restrânsă, în cadrul căruia s-a cerut redeschiderea școlilor.

O întâmplare asemănătoare celei „suferite” astăzi de Mihai Chirica se petrecea în 2000, când fostul președinte al României, Emil Costantinescu, era atacat de un cetățean nemulțumit, cu cerneală. Evenimentul a devenit emblematic, așa cum, cel mai probabil va deveni și acesta peste ani.

Citește și: Mica Unire, sărbătorită la Biblioteca Metropolitană prin cultură