Depunere de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza

Întâlnirea dedicată Micii Uniri a PPU (social-liberal) reprezintă o tradiție a partidului, potrivit declarațiilor lui Ulise Toader, vicepreședinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și președintele filialei Sector 3. Asemenea anului trecut, aceștia au celebrat și anul acesta Unirea Principatelor Române, de data aceasta într-un context restrâns, aferent perioadei pandemice pe care o traversăm. Aducerea aminte a avut un dublu sens astăzi pentru umaniștii, cei care au onorat, de asemenea, memoria celor doi colegi de partid, Costel Barnoschi și Mircea Crăciun, trecuți în neființă în 2020.

Hotel Concordia, nume aproape sinonim cu Mica Unire, uitat de autorități

Depunerea de coroane de flori a avut loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața parcului IOR, în imediata apropiere a Hotelului Concordia, locul de început al domniei lui Cuza. „În această clădire se afla în anii Unirii Ţărilor Române, Hotelul Concordia, unde în seara de 23 ianuarie 1859 s-a hotărât dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, de către fruntaşii Partidei Naţionale, ca domn al Ţării Româneşti“, este mesajul care a stat scris, până în 2010, pe placă memorială amplasată la baza clădirii impozante din inima Centrului Istoric al Bucureştiului, aflată pe strada Smârdan, la numărul 39.

Hotelul Concordia se află în acest moment în paragină, din pricina lipsei de implicare activă a autorităților pentru reabilitarea unuia dintre cele mai importante simboluri din istoria României, ceea ce reprezintă un mare motiv de mâhnire pentru umaniștii de la PPU (social-liberal). Nici Primăria Sectorului 3, nici Primăria Generală, cu atât mai puţin Ministerul Culturii, nu au reuşit să găsească o soluţie pentru ca acest apanaj al istoriei să-și recapete strălucirea de odinioară.

Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române a fost desăvârșit de tradiționala horă, în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața parcului cu același nume (cunoscut bucureșțenilor ca IOR).

Înregistrarea video a ceremoniei se poate viziona la acest link.

Mesajul umaniștilor, îndreptat către tinerii și copiii României

„Noi, umaniștii, știm cât de important este să nu ne uităm nicicând istoria, iar viitorul nostru se află în mâinile copiilor și tinerilor acestei țări. Pe ei trebuie să îi învățăm să-și respecte valori străvechi, pentru că numai așa vor reuși să izbândească în calea celor care vor încerca să le schimbe cursul demn al vieții. Tinerii sunt ai noștri și noi suntem ai lor, iar împreună trebuie să avem grijă unii de ceilalți și de România noastră dragă.”, a declarat Ulise Toader, președintele filialei Sector 3 PPU (social-liberal).

Citește și: PPU (social-liberal) a omagiat Ziua Națională într-un mod inedit