Navalnîi: „Nu mă voi sinucide în închisoare”

Opozantul președintelui rus se declară precaut, inclusiv atunci când coboară sau urcă scările

Disidentul rus, Alexei Navalnîi a declarat de curând pe contul său oficial de Instagram că nu are de gând să se sinucidă atât timp cât se află în închisoare. Declarația pare să aibă un substrat mult mai adânc, sugerând faptul că Navalnîi se teme de o eventuală asasinare în închisoare, în „buna” tradiție a modului de operare al administrației de la Kremlin.

Alexei Navalnîi se teme că ar putea fi asasinat

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”, a declarat Navalnîi într-o postare pe pagina sa oficială de Instagram.

Opozantul administrației ruse a mai spus că, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere emoțional se simte bine, astfel că nu există nicio șansă ca acesta să-și pună capăt zilelor, ori să moară din pricina eventualelor probleme de sănătate, adăugând faptul că are foarte mare grijă, inclusiv atunci când urcă sau coboară scările.

Protestele din Rusia s-au soldat cu violențe

În cursul zilei de ieri, o parte din orașele din Rusia au protestat împotriva regimului totalitar condus de Vladimir Putin. Proteste de amploare au avut loc chiar și în capitala rusă unde soția lui Navalnîi, Iulia Navalnîia a fost arestată preț de câteva ore, împreună cu alți câțiva apropiați ai opozantului rus. Navalnîia a fost eliberată în cursul serii trecute.

Citește și: Rusia, sătulă de Putin: primele proteste, primele arestări