Starea vremii: Se anunță vânt puternic și averse

Vremea se va schimba în următoarea perioadă

ANM a transmis, în cursul zilei de astăzi, noile coordonate legate de starea vremii din următoarea perioadă. Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Banat, însă și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul se va intensifica, având șanse mari să treacă de la codul galben la cel portocaliu.

Starea vremii se va schimba

Prima zi din săptămâna viitoare va fi marcată de averse, însă și de vânt puternic. Avertizarea începe din această seară, de la orele 22:00 și va ține până mâine, la ora 10:00.

„Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă consistent”, a scris ANM.

Ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare spre dimineață, în regiunile vestice.

În zona Banatului, vântul va depăși 55-65 de km/oră, având șanse de a ajunge chiar și la 70km/oră.

În București, temperaturile vor rămâne constante (5-9 grade), cu șanse de scădere spre sfâșitul săptămânii. Cea mai mică temperatură se va înregistra în cursul zilei de miercuri, când sunt așteptate, de asemenea, și ninsori.

Citește și: Oana Pellea ar transforma Catedrala Mântuirii Neamului în centru de vaccinare