O femeie vrea despăgubiri pentru că a gătit un produs mai mult timp decât scrie pe ambalaj

Ea cere despăgubiri de 5 milioane de dolari.

O femeie din statul american Florida a dat în judecată un producător de alimente, solicitând despăgubiri de 5 milioane de dolari deoarece prepararea unui fel de mâncare la cutie durează mai mult decât este menționat pe ambalaj. Pe 18 noiembrie, Amanda Ramirez a dat în judecată compania Kraft Heinz pentru „ambalaje înșelătoare și frauduloase”, potrivit digi24.ro.

Femeia spune că prepararea pastelor cu brânză Velveeta la microunde durează mai mult de 3 minute și jumătate, deși pe ambalaj se precizează că sunt „gata în 3 minute și jumătate”

În opinia ei, acest lucru este o „fraudă”.„Pentru a oferi consumatorilor un produs care chiar să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde timp de mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de preparare să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în plângerea depusă de femeie la un tribunal din Florida.

Ea susține că dacă urmează cele 5 instrucțiuni de pe ambalaj – inclusiv îndepărtarea capacului, adăugarea de apă și plasarea în cuptorul cu microunde – timpul de pregătire al produsului este mult mai mare. 

„Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului. Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate mai sus arată că 3 minute și jumătate reprezintă doar durata de timp pentru a parcurge unul dintre pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea 3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde, ceea ce ar fi fost adevărat”, se arată în plângere. Kraft Heinz a declarat într-un comunicat de presă: „Suntem la curent cu acest proces frivol și ne vom apăra cu fermitate împotriva acuzațiilor”.

247,5 milioane de euro accesate din PNRR pentru traseele cicloturistice