Oana Pellea ar transforma Catedrala Mântuirii Neamului în centru de vaccinare

Catedrala Mântuirii Neamului a primit 121 de milioane de euro din bani publici

Într-un mesaj postat pe Facebook, actrița Oana Pellea a atras atenția asupra unei probleme pe care țara noastră o are în acest moment. Potrivit acesteia, în lipsa centrelor de vaccinare, Catedrala Mântuirii Neamului ar putea și ar trebui să se transforme în centru de vaccinare, dat fiind spațiul extins de care dispune. Catedrala Mântuirii Neamului a primit 121 de milioane de euro din bani publici.

„Catedrala Neamului nu poate găzdui vaccinarea ? Întreb. Atât! Intotdeauna in timp de pandemie, de razboi, in stare de necesitate…marile catedrale ale lumii…si au pus la dispozitie spatiile pentru a adaposti oameni, pentru a deveni spitale, etc…Catedrala Neamului este ridicata din banii oamenilor si ar trebui sa fie inspre folosul lor.De ce este nevoie? De vaccin, personal medical și de organizare. Atât.”, scria Oana Pellea, pe Facebook.

Desigur, într-o anumită măsură, Oana Pellea ar putea să aibă dreptate, întrucât, într-adevăr, în momentul de față, România se confruntă cu problema numărului mic de centre de vaccinare. De asemenea, aceasta are dreptate inclusiv atunci când spune că, de-a lungul istoriei, bisericile au servit drept spitale în perioade pandemice, ori în vreme de război. Cu toate astea, Oanei Pellea îi scapă un aspect important: cea mai mare problemă a României actuale nu este neaparat lipsa de centre de vaccinare, ci haosul de la înscriere, durata mare de așteptare, însă și lipsa efectivă de vaccin anti-Covid, stocurile actuale nefiind capabile să acopere necesarul populației generale.

Bisericile, cu atât mai puțin „mult prea scumpa” Catedrală a Mântuirii Neamului, nu au catadicsit în perioada de dinaintea apariției vaccinului să-și ofere spațiile pentru cazarea bolnavilor de Covid-19. Așadar, de ce am spera la minuni de data aceasta?

Citește și: BOR se transformă: ieri trafaletul, azi ștampila, mâine vaccinul cu apă sfințită!