BOR se transformă: ieri trafaletul, azi ștampila, mâine vaccinul cu apă sfințită!

Anii trec, oamenii evoluează, iar odată cu ei... și Biserica

BOR trece la nivelul următor și schimbă celebrul trafalet sfințitor și dătător de duh, cu ștampila fermecată, menită să aducă harul dumnezeiesc în casele și sufletele enoriașilor.

Într-un clip postat de TVRadioArad pe rețeaua de socializare Tik Tok, potrivit G4Media, se poate vedea cum un preot sfințește o casă și aplică pe unul dintre pereți o ștampilă care imprimă pentru vecie – sau cel puțin până la următoarea sesiune de văruială – o cruce care se vrea a fi dovada vie că prin acea casă a trecut preotul cu sfințirea. Cam ca la unele concerte.

@tvradioarad

Preotul, masca & ștampila#preot #cross #preist

♬ original sound – Tv Radio Arad

BOR le umple buzunarele producătorilor de ștampile

De altfel, notează sursa citată, producătorii de ștampile par să se fi adaptat noii mode, stocurile de ștampile destinate BOR epuizându-se cât ai zice „doamne-ajută”. Acestea se vând, în momentul de față, la prețul de 100 lei.

Pe timpuri, sfințirea obișnuia să fie mai puțin extravagantă, metoda clasică incluzând un băț de chibrit, la capătul căruia se afla un pic de vată înmuiată frecvent în apă sfințită. De-atunci am trecut prin miracolul trafaletului și am ajuns la ștampilă.

Nivelul următor?

Dacă în 2021, prin curtea BOR este la mare căutarea ștampila, ne putem aștepta ca la anul, ori cel mult în vreo doi ani, să fim martorii vaccinului cu apă sfințită, luând în calcul atitutinea prietenoasă de care au dat dovadă clericii, în ultima vreme, cu privire la campania de vaccinare a Guvernului.

Iar dacă lucrurile merg bine, în anii următori tot ei, preoții, pot deveni acționari într-o oarecare firmă producătoare de cosmetice, brevetând crema de față cu mir. Crema de față cu mir te va ajuta să rămâi pios și îți va remodela structura facială astfel încât să nu te poți uita decât în jos. Așa cum le place celor din BOR.

Citește și: Francisc Doboș reușește ce n-a reușit BOR-ul vreodată

#News