Ce alimente sunt recomandate pe timp de caniculă

.Este important ca din meniul zilnic să nu lipsească legumele sau fructele cu un conținut ridicat de apă dar și de vitamine

Înghețata sau băuturile reci nu sunt recomandate atunci când vrem să ne răcorim pe timp de caniculă. Ele dau senzația de răcorire doar pe moment, dar pot face mai mult rău decât bine, atunci când afară sunt temperaturi ridicate. Specialiștii recomandă în această perioadă o dietă echilibrată și un consum ridicat de lichide, potrivit digi24.ro.

 În aceste zile, în care temperaturile sunt foarte ridicate, alimentele consumate pot influența în mod direct starea generală a organismului, dar și energia corpului

Înghețata și băuturile reci nu sunt cele mai recomandate în această perioadă, deoarece deși dau senzația de răcorire este doar o senzație de moment, fiindcă organismul generează și mai multă căldură în procesul de digestie a acestor alimente. Sunt o serie de alimente  recomandate, dar și mai multe alimente care ar trebui evitate .Este important ca din meniul zilnic să nu lipsească alimentele cu un conținut ridicat de apă dar și de vitamine. Recomandate sunt roșiile, spanacul, castraveții, pepenele, citricele, merele, dar și fructele de pădure.
 Trebuie evitate în aceste zile cafeaua și alcoolul, deoarece conduc la deshidratare. Nu trebuie uitata apa, cantitatea de apă necesară este de minimum doi litri pe zi pentru persoanele adulte.

Tot mai mulți români suferă de „astmul furtunilor”