Tot mai mulți români suferă de „astmul furtunilor”

Un număr destul de mare de persoane au rinită alergice în această perioadă a anului

Vremea caniculară și furtunile au condus la creșterea numărului de persoane care suferă de ”astmul furtunilor”. Din cauza furtunilor puternice, vârtejurile ridică particulele alergenele în atmosferă. Acestea se sparg și apar particule foarte mici care pot intra adânc în căile respiratorii, putând produce obstrucții bronșice severe, potrivit stiripesurse.ro.

Medic primar alergolog: Când ne gândim la rinită alergică, trebuie să luăm în calcul și periodicitatea ei, respectiv există o sezonalitate în apariția și durata simptomelor.

„De cele mai multe ori nu se rezumă la doar câteva zile. Uneori simptomatologia se întinde pe parcursul a câtorva săptămâni, de asemenea asociază adeseori simptome sugestive pentru conjunctivita alergică. Asistăm la un număr destul de mare de persoane care suferă de rinită alergice în această perioadă a anului, cu precădere în această lună asistăm la un vortex de alergeni de exterior. Se află în circulație acum polenurile de gramine, respectiv iarba de gazon. Asistăm la o concentrația a sporurilor de mucegai”, a spus Adriana Nicolae, medic primar alergolog.

„Este recomandat să purtăm mască atunci când ieșim afară, chiar dacă nu mai e la modă”

Medicul atenționează că în această perioadă, din cauza schimbării de climă, apare așa numitul astm al furtunilor, moment în vârtejurile ridică alergenele în atmosferă, se sparg, apar particule foarte mici care pot penetra adânc în căile respiratorii și pot produce obstrucții bronșice severe. ” Moment în care asistăm la o creștere a adresabilității în sistemele de urgență a persoanelor care suferă de astm. Este recomandat să purtăm mască atunci când ieșim afară, chiar dacă nu mai e la modă”, a adăugat medicul primar.

Un nou tratament cu rezultate spectaculoase împotriva bolii Alzheimer