IJS Galați nu mai vrea cursul de numerologie

Miercuri 13, cu ghinion

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Galați s-a răzgândit și nu le mai recomandă cadrelor didactice să participe la seminarul pe teme de numerologie, cel care a făcut vâlvă săptămâna trecută printre profesori, dar și la nivelul Ministerului Educației.

Astfel, șefa Inspectoratului Școlar Județean Galați, Selena Costea, a transmis, miercuri, o adresă către școli, în care precizează că proiectul privind „Numerologia, o 9 legătură dascăl-elev” nu este relevant în raport cu prioritățile de politică educațională.

Citește și: Numerologia, promovată de ISJ Galați pentru a (re)face legătura cu elevii

Prin documentul transmis de șefa IȘJ Galați, în urmă cu o săptămână, cadrele didactice din învățământul formal și alternativ din Galați erau invitate, de pe o zi pe alta, să participe la un proiect online intitulat „Numerologia – o 9 legătură între dascăl și elev”.

Selena Costea susținea atunci că nu a militat pentru studierea numerologiei în școli, dra că i s-a părut firesc să facă acest demers, câtă vreme solicitarea venise pe care oficială. „Din moment ce solicitarea a venit pe cale oficială era firesc să facem acest demers (…) Nu am propus studierea numerologiei în școli”, a declarat inspectorul școlar, Selena Costea, în cadrul unei conferințe de presă.

Surprinzător, la acel curs online au fost prezenți aproximativ 600 de profesori, cei mai mulți din curiozitate.

Numerologia este știința numerelor care utilizează matematica astrală și servește astrologilor pentru definirea destinului uman.

Citește și: USR Călărași dezaprobă numirea politică la ISJ Călărași

#News