Tătaru a avut ghinion. Când să renoveze spitalele, a fost schimbat din funcție

Nelu Tătaru, despre Vlad Voiculescu: „N-am fost solicitat, noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în cursul zilei de astăzi, la Digi24, că atunci când a plecat de la minister, pe lângă „cheia instituției”, i-ar fi lăsat moștenire succesorului său, Vlad Voiculescu, inclusiv un raport al situației actuale a spitalelor din România, întocmit imediat după tragedia de la Piatra Neamț, incendiu pe care Tătaru l-a prins când încă mai era în funcție.

Tătaru dă detalii despre un OUG în colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene

Potrivit declarațiilor fostului ministru al Sănătății, pe masa ministerului s-ar fi aflat o ordonanță de urgență ce urma să fie lansată la apă de fostul Guvern Orban. Aceasta avea să vină în sprijinul renovării spitalelor, cu ajutorul anumitor fonduri obținute cu ajutorul Ministerului Fondurilor Europene.

„Am pregătit o ordonanță a Guvernului Orban care stipula ca pe fonduri europene să fie refacute instalațiile din spitale. Această ordonanță se afla pe masă pentru analizare.”, a spus Tătaru, adăugând că ordonanța se afla în stadiul acordării de avize, atât din partea ministerului Sănătății, cât și din partea ministerului Fondurilor Europene.

Cât despre actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru subliniază diferențele dintre cei doi marcate de educația profesională a fiecăruia. De vreme ce Tătaru este chirurg, Vlad Voiculescu este economist, astfel că, sugerează fostul ministru, actualul ministru nu ar înțelege dimensiunile problemelor din sistemul de sănătate, neavând meseria potrivită pentru acest lucru. Vlad Voiculescu a absolvit Vienna University of Economics and Business, în 2006, primind diploma de master în științe sociale și economice, în anul 2011

„Cred că se impune punerea în practică a acestui plan de conformare, dincolo de orice discuție. Orice zi câstigată e o zi în plus, o zi în care nu mai permitem să se întâmple astfel de lucruri”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Ciolacu protestează ca USR PLUS, împotriva unui ministru USR PLUS