Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a protestat, în cursul zilei de astăzi, în Parlament, alături de colegii săi social democrați. Nemulțumirile acestora se îndreaptă împotriva actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care, potrivit PSD, ar fi interesat de „imaginea publică” un pic mai mult decât de situația actuală în care se află spitalele românești.

„Tragedia de la “Matei Balș” arată ce se întâmplă când pui ministru un politruc cu 100% foame de imagine publică și 0% acțiuni concrete pentru a proteja sănătatea românilor! De aceea, trebuie să punem rapid STOP acestui film de groază: Voiculescu, demisia!!!”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu copiază și protestează

Metoda de protest parlamentar nu este una nouă, de altfel. În 2017, USR protesta într-un mod similar împotriva Guvernului PSD care modifica codurile penale printr-o cunoscută ordonanță de urgență. Totul ca acum, actualul lider social democrat să folosească aceeași metodă de protest pentru a cere demisia ministrului USR PLUS al Sănătății, Vlad Voiculescu. Să apreciem, însă că măcar s-au inversat culorile de pe pancarte. În timp ce USR PLUS le avea, în 2017, listate negru pe alb, social democrații par să prefere negativul alb pe negru, în 2021.

Captură video

Cu toate că oamenii lui Marcel Ciolacu caută vinovați numai în tabăra lui Vlad Voiculescu, de bun augur ar fi ca ei să fie căutați în toate guvernele care au „domnit” (sau dormit) peste România, de 30 de ani încoace (inclusiv – sau mai ales – guvernele PSD), fiecăruia dintre aceste guverne fiindu-i teamă să investească în reabilitări de spitale, de teamă să nu ajungă următorii să inaugureze recepția. Un hei-rup politic și cu slabe legături în administrație, așa cum ar fi normal.

O vină morală pe care și ministrul Voiculescu, desigur, o poartă prin natura funcției, pe care va avea ocazia să și-o spele sau nu, în contextul viitoarelor acțiuni mânate de lecțiile învățate la „Balș”. Până atunci putem doar să sperăm că nu va mai muri nimeni din pricina erorilor din sistem.

Citește și: Ciolacu profită de tragedia de la „Matei Balș” pentru a împroșca cu venin