Ciolacu profită de tragedia de la „Matei Balș” pentru a împroșca cu venin

Liderul PSD face recensământul incendiilor din spitale, din ultima perioadă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, pe contul acestuia de Facebook, tragedia de la „Matei Balș”, profitând de ocazia creată pentru a sublinia, încă o dată, incompentența autorităților. În mesajul său, Ciolacu remarcă „pasarea de responsabilități”. „Cu toate acestea, este șocant, sfâșietor și revoltător să vedem că dincolo de împărțirea funcțiilor, pasarea continuă a responsabilității și lupta politică, acest Guvern nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamț să nu se mai repete.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu calculează spitalele arse, din ultima perioadă

„Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni: Piatra Neamț în noiembrie; Spitalul CFR Cluj Napoca, tot noiembrie; Spitalul Județean Târgu Mureș, secția ATI, în 4 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași pe 25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia Timiș pe 5 ianuarie și acum ”Matei Balș” în 29 ianuarie. În tot acest timp, nu s-a făcut concret nimic. Doar acțiuni de fațadă, de imagine”, a mai spus Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Reamintim că prima (și cea mai mare) tragedie de acest fel cu care s-a confruntat țara noastră, în ultimii ani, a fost incendiul de la Clubul Colectiv, pe vremea guvernării Victor Ponta, pe vremea aceea încă premier din partea PSD. Desigur, asta nu înseamă că declarațiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, își pierd din valoare, ori că actuala guvernare (non-PSD) nu se face vinovată pentru actualele tragedii de la spitalele din țară, însă asemenea afirmații ar trebui făcute de cei care nu au trecut pe la guvernare și nu au asemenea „greutăți” legate de picioare. În plus, nicăieri în declarația sa politică, Ciolacu nu amintește de Colectiv, preferând să-și concentreze atenția strict pe evenimente curente.

„Vom continua să numărăm morții până când autoritățile nu vor înțelege că trebuie să își asume responsabilitatea și să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă”, a adăugat, într-un final, Marcel Ciolacu.

Citește și: Nicușor Dan, contrazis de fiica unei paciente: „Am dus o aerotermă”