Greenpeace România avertizează: Folosirea aragazului reprezintă un pericol pentru sănătate

Potrivit raportului organizației, aragazul este extrem de toxic deoarece produce monoxid de carbon, particule în suspensie şi alţi poluanţi

Criza energetică pune în pericol sănătatea. Pentru a face economie, multe persoane folosesc aragazul drept sursă de încălzire, idee proastă, mai ales dacă geamurile din camera rămân închise. Nivelul de dioxid de azot din locuințe depăștește în astfel de cazuri limitele impuse la nivelul Uniunii Europene, se arată într-un raport citat de Greenpeace România, potrivit digi24.ro.

Potrivit raportului Organizației Greanpeace, aragazul este extrem de toxic deoarece produce monoxid de carbon, particule în suspensie şi alţi poluanţi care pot avea efecte severe asupra sănătăţii, în special asupra copiilor.

 Datele arată că în ultimele 12 luni, numărul copiilor din Uniunea Europeana cu simptome de astm provocate de gătitul la aragaz este de peste 700.000. Acest lucru înseamnă echivalentul a 12% din totalul cazurilor de astm la copiii din Uniunea Europeană. Mai mult de 100 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene gătesc la aragaz, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franţa, Spania, Olanda, România şi Ungaria. Organizaţiile pentru sănătate se tem că situaţia ar putea deveni extrem de gravă din cauza crizei energetice din această iarnă, deoarece oamenii reduc aerisirea pentru a face economie la căldură şi la bani. Greenpeace este o organizație non-guvernamentală de mediu cu reprezentare în peste 55 de țări și coordonată la nivel mondial din Amsterdam, Olanda. Greenpeace este o organizație non-guvernamentală de mediu cu reprezentare în peste 55 de țări și coordonată la nivel mondial din Amsterdam, Olanda. Greenpeace se descrie în rapoartele sale anuale ca ”o rețea independentă de campanie care folosește confruntări creative, non-violente, pentru a expune probleme de mediu globale și pentru a forța soluții care sunt esențiale pentru un viitor verde și pașnic”.

 Avertisment ONU: Cinci milioane de copii au decedat anul trecut înainte de vârsta de cinci ani