SNST se alătură protestelor organizate de Federația PUBLISIND

Ultimul protest al seriei va avea loc pe 10 februarie și se va desfășura în fața clădirii Parlamentului

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) anunță, printr-un comunicat, că se va alătura protestelor organizate de Federația PUBLISIND, la care sunt afiliate sindicate ca SNST, EUROPOL (poliție), SNPP, Dicasterial (grefieri), plus alte 50 de sindicate aparținând mai multor domenii de activitate.

Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile”, a declarat SNST, în comunicatul trimis redacției.

Revendicările SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret va protesta pentru eliminarea inechităților din sistemul public, pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, cât și pentru corelarea salariului cu creșterea prețurilor de consum. Astfel, sindicatele participante la protest, printre care si SNST, acuză actualul Executiv că i-ar scăpa din vedere neconcordanța dintre creșterea prețurilor și stagnarea salariilor bugetarilor, în perioada 2021. Reamintim că premierul Cîțu a anunțat că anul acesta se va produce o înghețarea salarială, aplicată tuturor lucrătorilor din aparatul bugetar.

Protestele vor începe pe 13 ianuarie 2021, anunță PUBLISIND

Potrivit aceluiași comunicat, protestele vor începe în data de 13 ianuarie, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și fața prefecturilor din Bacău, Timiș și Cluj și vor avea ca scop tragerea unui semnal de alarmă cu privire la efectele înghețării salariale pentru anul în curs. Ulterior, vor mai fi organizate proteste în datele de 20 ianuarie, în fața Ministerului justiției și la sediile prefecturilor Constanța, Mureș și Prahova. Acestea vor continua și 27 ianuarie, în fața Ministerului Afacerilor Interne, în paralel cu sediile prefecturior din Satu Mare, Maramureș și Bihor. În data de 3 februarie, sindicaliștii își vor striga ofurile în fața Ministerului Afacerilor Interne, însă și în fața prefecturilor din Galați și Dolj.

Ultimul protest al seriei va avea loc pe 10 februarie și se va desfășura în fața clădirii Parlamentului.

Citește și: Polițiștii de Frontieră au protestat împotriva înghețărilor salariale

#News