Polițiștii de Frontieră au protestat împotriva înghețărilor salariale

„Lumea şi populaţia trebuie să înţeleagă că noi, astăzi, nu am venit să cerem o creştere salarială, ci doar aplicarea legii în mod corect”, a declarat unul dintre organizatorii protestului

Piața Revoluției din Botoșani a fost astăzi ocupată de polițiștii de Frontieră care au protestat împotriva înghețărilor salariale anunțate de Guvernul condus de Florin Cîțu, anul acesta. Potrivit liderilor sindicali, nu se cer majorări salariale, ci doar aplicarea legii, amintind de creșterile salariale ale medicilor și a cadrelor didactice, acuzând, astfel, dublul standard al măsurilor. La protest au fost prezenți aproximativ 50 de salariați ai Poliției de Frontieră.

Polițiștii de Frontieră au cerut renunțarea la măsura de înghețare a salariilor pe 2021

„Lumea şi populaţia trebuie să înţeleagă că noi, astăzi, nu am venit să cerem o creştere salarială, ci doar aplicarea legii în mod corect. Noi astăzi înţelegem că guvernele precedente şi actualul guvern aplică legea în mod preferenţial, adică medicii şi profesorii beneficiază de creşteri salariale, iar poliţiştii nu. Acest lucru ne nemulţumeşte foarte mult, mai mult, ne nemulţumeşte faptul că guvernanţii nu ne invită la dialog social. Am fost nevoiţi să ieşim astăzi în stradă să ne strigăm nemulţumirile”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului „Diamantul”, Bogdan Tănasă.

De menționat, totuși, că măsura înghețării salariale aferentă 2021 se aplică toturor bugetarilor, inclusiv medicilor și cadrelor didactice. Mai mult decât atât, pensiile speciale, cele mult discutate, vor stagna și ele anul acesta.

De asemenea, polițiștii de Frontieră au annunțat că nu au de gând să oprească protestele, dacă Guvernul nu va reveni asupra deciziei de înghețare a salariilor acestora.

„Dacă guvernanţii nu doresc să aplice legea, să nu ne îngheţe salariile şi să îi ajungem din urmă pe ceilalţi bugetari, suntem hotărâţi să recurgem şi la alte forme de protest. De exemplu, nu vom mai da amenzi. Vom aplica doar sancţiunea avertismentului acolo unde este cazul şi, în caz de forţă majoră, vom veni la serviciu şi vom face non-combat, în sensul că vom interveni doar la cazurile urgente, iar munca de birou o vom suspenda”, a mai spus Tănasă.

Unul dintre reprezentanții protestatarilor s-a întâlnit, în cursul acestei zile cu Prefectul Botoșani, acestuia prezentându-i-se lista de doleanțe.

Citește și: Polițiștii vor ca Avocatul Poporului să le dezghețe salariile

#News