Foto: Facebook Nelu Tătaru

Secretarul de Stat, Nelu Tătaru a făcut declarații despre numărul celor ce au intrat în contact direct cu ofițerul MAI confirmat ca fiind infectat cu noul Coronavirus. Astfel, potrivit acestuia, un număr de aproximativ 120 de persoane ar fi acum în pericol din pricina inconștienței și a minciunii ofițerului. De asemenea, se bănuiește că numărul celor ce au intrat în contact cu acesta ar putea fi mult mai mare, însă în lipsa dovezilor concrete, nu se fac speculații momentan.

„În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacților depășește 120. E posibil ca numărul să crească, pentru că având în vedere că noi îi testăm ca și contacți, ei sunt asimptomatici la acest moment”, a spus Nelu Tătaru.

Achiziți în plan

„Odată cu instituirea stării de urgență ne dă posibilitatea ca aceste stocuri să fie reîncărcate, pentru că nu mai avem acea perioadă lungă de 45 de zile pentru a putea face achiziții. Putem face achiziții directe, iar atât la nivelul MAE, cât și la nivelul MS se derulează în acest moment achiziții directe de materiale și echipament”, a mai spus Tătaru.

Drepturi civile limitate, dacă e nevoie

„Constituțional, starea de urgență poate merge până la limitarea unor drepturi civile, dar nu este cazul. În acest moment, pe noi ne ajută la achiziția de medicamente, la achiziția de aparatură, la achiziția de materiale sanitare, ne ajută la a face acele proceduri de angajare fără a mai respecta acele termene. Ne ajută efectiv la a lua niște măsuri sanitare de dezinfecție în locuri în care nu aveam acces până acum, precum și la a limita accesul în zonele aglomerate, pentru a nu avea acea apropiere socială”, a mai spus secretarul de stat, Nelu Tătaru.

Citește și: Campionatul național de turnătorie, liga Coronavirus

#News

Foto