PSD: „Pe mâna lui Cîţu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare din UE”

Reacția social democraților vine după cea a premierului Florin Cîțu în care se declara că ar exista un fake news cu privire la o așa-zisă scrisoare venită de la Comisia Europeană

Social democrații de la PSD l-au atacat, într-o nouă postare, pe Florin Cîțu, acuzându-l că ar răstălmăci conținutul scrisorii trimise de Comisia Europeană, cea care ar fi dezvăluit faptul că actualul premier ar fi „aranjat din pix” anumite cifre, cu scopul de a da bine.

„Premierul-Datorie Cîţu este supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât de tare i-a minţit el pe români când a umflat din pix valoarea finanţărilor acordate economiei pentru a depăşi criza COVID-19. În realitate, pe mâna lui Cîţu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare dintre ţările UE, de doar 1,4% din PIB – de 5 sau chiar 10 ori mai puţin decât vecinii săi!”, sunt de părere cei de la PSD.

Florin Cîțu a sugerat că cei de la PSD nu înțeleg suficient de bine limba engleză, încât să înțeleagă conținutul scrisorii trimise de Comisia Europeană

Reacția social democraților vine după cea a premierului Florin Cîțu în care se declara că ar exista un fake news cu privire la o așa-zisă scrisoare venită de la Comisia Europeană, destinată Ministerului de Finanțe, minister care, până nu de mult, a fost condus de actualul premier. Astfel, la momentul respectiv, Florin Cîțu îi ironiza pe cei din PSD, spunând că scrisoarea cu pricină este redactată în limba engleză și sugerând că social democrații nu ar fi înțeles conținutul acesteia, tocmai din acest motiv.

„Degeaba vrea Cîţu să răstălmăcească scrisoarea CE şi să facă din negru alb! Comisia Europeană spune clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în România încă din martie 2020, “before COVID outbreak” (inainte de criza Covid-19 – traducere pentru absolventul de universitate americană Florin Cîţu)! Nu le pasă deloc de ţară!”, au mai spus cei de la PSD, în apărarea lor, însă întru acuzația lui Florin Cîțu care, potrivit acestora, ar fi răstălmăcit conținutul scrisorii.

Citește și: PSD se întreabă unde-i șapca primită de Iohannis de la Trump

#News