Victor Ponta

Anunțul decesului primarului în funcție din Călărași, ce s-a infectat cu noul coronavirus, în timpul campaniei electorale, fiind internat în săptămâna chiar dinaintea alegerilor locale, i-a ridicat „mingea la fileu” lui Victor Ponta. Acesta a spus în mai multe rânduri că este nevoie de amânarea „locale”, tocmai din cauza riscului crescut de infectare din timpul campaniei. Amânarea alegerilor a fost respinsă de către executiv, pe care acum, Ponta îl face direct răspunzător de moartea primarului.

„Primarul Călărașiului s-a îmbolnăvit de Covid 19 în campania electorală! Ca multi alții – nimeni nu știe exact numărul! Când a început campania electorală în România erau 1.000 de cazuri pe zi – acum sunt 3.500!”, a scris Ponta pe Facebook.

Alegerile parlamentare, pe 6 decembrie

Reamintim că alegerile parlamentare sunt programate pentru data de 6 decembrie, iar președintele Iohannis exclude o amânare a acestora.

„Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune maximum trei luni și atunci ajungem la sfârșitul iernii. Nu cred că cineva își imaginează că situația epidemiologică peste trei luni va fi net mai bună în iarnă spre primăvară, față de 6 decembrie. Chiar dacă admitem, condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, avem din păcate foarte multe persoane bolnave, trebuie să găsim o formă prin care facem campanie, mai mult online decât fizic, mai mult prin televizor, radio decât fizic și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine. Ați văzut, la alegerile locale organizarea a fost bună, au fost circuite diferite pentru intrare și ieșire, s-a dezinfectat, s-a măsurat temperatura, deci lucrurile au fost bine controlate și așa va fi și pe 6 decembrie la alegerile parlamentare”, a declarat Iohannis, săptămâna trecută, într-o conferință de presă.

Citește și: Data alegerilor parlamentare rămâne „bătută în cuie”

#News